Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağına yakın haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı (veya sıvı yağ da olur) tencereye alınarak salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.
- Kabuğu soyulup rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş domatesler ilave edilir, bir kaç dakika kavrulur.
- Ardından şehriyeler ve nohutlar eklenerek birkaç dakika kavrulur.
- Son olarak tavuk suyu, sıcak su ve tuz eklenerek karıştırılır. Tercihe bağlı tavuk suyu yerine normal su ya da tavuk bulyon kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
- Ara ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak servis edilebilir.
- Çorbanın kıvamına göre su ilavesi yapılabilir. Yanında limonla ya da üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder