Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte yapımı
- 200 gram kıyma
- 1 minik kuru soğan rendesi
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 kahve fincanı pirinç
- Çay kaşığının ucuyla kimyon karabiber köfte baharı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet kuru soğan
Terbiyesi için
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Arzu edilirse 1 tutam maydanoz
Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru soğan rendelenir suyu sıkılır susuz kısmı kıymaya eklenir.
- Baharatlar tuz yumurta beyazı ile güzelce yoğurulur birkaç kez kaba vurulur köfte hamuru dağılmamalıdır.
- Pirinçler güzelce yıkanır beyaz suyu gidince süzülür köfteye ilave edilir.
- Bir tepsiye 1 fincan un dökülür.
- Fındık büyüklüğünde köfteden parçalar alınarak elde yuvarlanır unun üzerine bırakılır ara sıra tepsi köftelerle sallanarak unlanması sağlanır.
- Patates ve havuç yıkanıp soyulur minik minik küp şeklinde doğranır arzu edilirse havuç rendelenir, yemek tenceresinin dibine zeytinyağı dökülür yemeklik doğranan soğan kavrulur havuç ilave edilir.
- Sonra, patatesler ilave edilir 6 bardak su ilave edilir kapağı kapatılır.
- Kaynaması beklenir su kaynamaya başlayınca yavaşça köfteler kaynamakta olan suya dökülür.
- Ocağın altı kısılır köftenin pirinçleri pişene kadar kaynatılır.
- Pişen köfteler suyun üstüne çıkar.
- Ayrı bir kapta 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı un yarım limon suyu güzelce çırpılır kaynamakta olan köftenin suyundan kaşık kaşık ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
- Akışkan bir kıvama geldiğinde tencereye hızlıca karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir ki yumurta sarısı pişip kesik görüntü oluşturmasın.
- 1- 2 dakika sonra ocağın altı kapatılır arzu edilirse üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da az yağda hafif kavrulmuş nane dökülür, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder