Elmalı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet orta boy elma
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 4-5 limon suyu
Üzeri için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
- İç malzemesi için; elmaları rendeleyelim tavaya alıp toz şeker ilave edelim, şekerler eriyene ve elmaların suyu çekene kadar kavuralım, ceviz atalım güzelce harmanlayalım.
- Hamur için; sırası ile malzemeleri un hariç yoğurma kabımıza alalım unu yavaş yavaş ekleyelim kulak memesi kıvamına getirelim.
- Hamurumuzdan cevizden büyük parçalar alalım içerisine iç harcımızı ekleyip, yuvarlak hale getirelim. 180 derece fırında alt üst pişene kadar bekletelim.
- Fırından çıkartıp şerbetimize batıralım (Şerbet az geliyor sadece kurabiyenin alt kısmı ıslandı her tarafı ıslansın isterseniz şerbet ayarını arttırın)
- Hindistan cevizine bulayalım ve süsleyelim. Gerçekten enfes güzel oluyor deneyin pişman olmazsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder