15 Mayıs 2022 Pazar

Midye Dolma Tarifi

 

Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 adet kabuklu midye
  • 1 silme su bardağı baldo pirinç (10 yemek kaşığı)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla toz tarçın
  • 1 tutam kuru nane

    Midye Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Midyeler temiz değilse kör bir bıçakla dış kabuklarını temizleyin. Ardından sakal diye tabir edilen kısımdan bıçağın ucuyla üst kısmına kadar kesik atın.
  • Zaten midye açılmış oluyor. Ardından bol suya daldırın fazla kumundan arındırın ve sakal denilen kısmı koparıp atın. İç pilavı için yağı tencereye ekleyin.
  • Küçük yemeklik kesilmiş soğanı ilave edin. Orta ateşte 10 dakika soğanın rengi iyice dönene kadar kavurun. Pirinci ve tüm baharatları ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun.
  • Kavurma işleminin ardından 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Kapağını kapatıp yaklaşık 10-11 dakika suyunu çekmesi için kısık ateşte bırakın.
  • Suyunu çeken iç pilavın üzerine bir bez örtüp, kapağını kapattıktan sonra 15 dakika demlendirin. Demlenen pilavı bir tabağa alın hafif soğuması için bir kenara bırakın.
  • Temizlediğiniz midyeleri çaprazlama hafiften kırıp, iç pilavla taşmayacak şekilde hafif doldurun. Doldurduğunuz tüm midyeleri bir tencereye açılıp dağılmayacak şekilde dizin.
  • 1 çay bardağı suyu tencereye ilave edin. Islatılmış yağlı kağıdı midyelerin üzerini örtecek şekilde tencereye yerleştirip kapağını kapatın.
  • 10-15 dakika suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen midyeler el yakmayacak şekilde hafif soğuttuktan sonra limon ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder