En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğüs
- 3 tane domates
- 4 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Marine için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğun marine işlemi için tavuklarımızı jülyen yada küp küp doğrayalım ve üzerine üç diş sarımsağı rendeleyip ekleyelim.
- Ardından baharatları ve zeytinyağınıda ekleyip karıştıralım ve streç film sarıp 2-3 saat dolapta dinlendirelim vaktiniz yoksa 15-20 dakika da dinlenebilir.
- Marine olan tavuğu dolaptan alıp önceden ısıttığımız yayvan tencerenin içine ekleyip karıştıralım, rengi dönünce kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince içine zeytinyağını ekleyelim ,biraz karıştırıp ardından tavukları yana doğru kaydırıp ortayı boş bırakalım ve o boşluğa jülyen olarak doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Soğanlar biraz yumuşayınca soğanları da kenarlara doğru çekip orta boşluğa bu defa jülyen doğradığımız biberleri ekleyelim ve üzerine tereyağını ilave edelim
- O da yumuşayınca domatesleri ekleyip hepsini karıştıralım ve kapağını kapatalım.
- İyice yumuşayıp pişen sotemizi kapağını açıp iyice içindeki yağını suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişmeye yakın tuzunu ekleyip karıştıralım ve afiyetle yiyelim 🥰.
Not: yağı tuzu tamamen size kalmış ister sulu olacak kıvam da ister kuru olacak şekilde ayarlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder