En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tarifi

 

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğüs
  • 3 tane domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Marine için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

    En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğun marine işlemi için tavuklarımızı jülyen yada küp küp doğrayalım ve üzerine üç diş sarımsağı rendeleyip ekleyelim.
  • Ardından baharatları ve zeytinyağınıda ekleyip karıştıralım ve streç film sarıp 2-3 saat dolapta dinlendirelim vaktiniz yoksa 15-20 dakika da dinlenebilir.
  • Marine olan tavuğu dolaptan alıp önceden ısıttığımız yayvan tencerenin içine ekleyip karıştıralım, rengi dönünce kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çekince içine zeytinyağını ekleyelim ,biraz karıştırıp ardından tavukları yana doğru kaydırıp ortayı boş bırakalım ve o boşluğa jülyen olarak doğradığımız soğanları ekleyelim.
  • Soğanlar biraz yumuşayınca soğanları da kenarlara doğru çekip orta boşluğa bu defa jülyen doğradığımız biberleri ekleyelim ve üzerine tereyağını ilave edelim
  • O da yumuşayınca domatesleri ekleyip hepsini karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  • İyice yumuşayıp pişen sotemizi kapağını açıp iyice içindeki yağını suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pişmeye yakın tuzunu ekleyip karıştıralım ve afiyetle yiyelim 🥰.
  • Not: yağı tuzu tamamen size kalmış ister sulu olacak kıvam da ister kuru olacak şekilde ayarlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder