16 Mayıs 2022 Pazartesi

Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi

 

Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 buçuk su bardağı oda sıcaklığında su
  • Yarım mor soğan
  • Yarım limon
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı zeytin yağ üzerine süslemek için
  • Yarım çay kaşı tuz
  • Yarım çay kaşı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşı kimyon
  • Yarım çay kaşı kadar pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

    Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği yıkayıp küçük bir tencereye koyalım ben teflon tencere kullandım dibine yapışmasın diye üzerine suyu ve yarım çay kaşı tuz ilave edelim.
  • Kaynamaya bırakalım ,kaynayınca altını tamamen kısalım.
  • Üzerindeki beyaz kefleri köpük olur onları alalım.
  • Tencerenin kapağını yarım kapatalım .Kendi halinde pişmeye bırakalım.
  • Pişerken suyu az gelirse azar azar su ilave edebilirsiniz .
  • Mercimek tamamen pişecek üzeri göz göz olacak kaymak gibi pişip hiç suyu kalmayacak koyu lapa gibi olacak.
  • Pişince ocaktan alalım ,derin bir kaba koyup sıcakken tereyağını ilave edip güzel karıştıralım bırakalım soğusun .
  • Sonra baharatları ilave edelim.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp az tuzla acısı çıkana kadar ovalım.
  • Mercimek ezmesine ilave edelim .
  • Maydanozu ince doğrayıp ilave edelim .
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ ilave edelim.
  • Yarım limon suyunu koyalım.
  • Güzel karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine zeytin yağ gezdirelim renk versin diye az pul biber serpelim ,hepsi bu kadar servise hazır tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder