Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200 ml)
- 2 buçuk su bardağı oda sıcaklığında su
- Yarım mor soğan
- Yarım limon
- Bir tutam maydanoz
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı zeytin yağ üzerine süslemek için
- Yarım çay kaşı tuz
- Yarım çay kaşı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşı kimyon
- Yarım çay kaşı kadar pul biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayıp küçük bir tencereye koyalım ben teflon tencere kullandım dibine yapışmasın diye üzerine suyu ve yarım çay kaşı tuz ilave edelim.
- Kaynamaya bırakalım ,kaynayınca altını tamamen kısalım.
- Üzerindeki beyaz kefleri köpük olur onları alalım.
- Tencerenin kapağını yarım kapatalım .Kendi halinde pişmeye bırakalım.
- Pişerken suyu az gelirse azar azar su ilave edebilirsiniz .
- Mercimek tamamen pişecek üzeri göz göz olacak kaymak gibi pişip hiç suyu kalmayacak koyu lapa gibi olacak.
- Pişince ocaktan alalım ,derin bir kaba koyup sıcakken tereyağını ilave edip güzel karıştıralım bırakalım soğusun .
- Sonra baharatları ilave edelim.
- Soğanı piyazlık doğrayıp az tuzla acısı çıkana kadar ovalım.
- Mercimek ezmesine ilave edelim .
- Maydanozu ince doğrayıp ilave edelim .
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ ilave edelim.
- Yarım limon suyunu koyalım.
- Güzel karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine zeytin yağ gezdirelim renk versin diye az pul biber serpelim ,hepsi bu kadar servise hazır tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder