16 Mayıs 2022 Pazartesi

Tart Pasta Tarifi

 

Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

    Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce keki için yumurta ve şekeri mikserler çırpıyoruz.
  • Üzerine su ve sıvı yağ ekleyerek 4-5 dakika daha çırpıyoruz.
  • Elenmiş kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ediyoruz spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kalıbımızı tereyağ ile yağlıyoruz üzerine hamurumuzu döküyoruz.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Ayrı bir kapta ıslatma sosu için süt ve şekeri çırpıyoruz.
  • Kekimizi servis tabağına ters çevirip sosu kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Uygun bir kaba muhallebi için gerekli bütün malzemeleri alıyoruz.
  • Sürekli çırparak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Ilıyınca blenderden geçiyoruz.
  • Kekin ortasına muhallebi döküyoruz.
  • Üzerini örterek buzdolabında iki ila 3 saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Buzdolabından çıkan pastayı istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder