Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi
Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kaymak (Yoksa tereyağı)
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz zerdeçal
- Karabiber
- 2,5 su bardağı su (Yarı yarıya et suyu)
Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Et, düdüklüde veya tencerede kavurduktan sonra ekleyeceğimiz sıcak suyla yumuşayana kadar pişirilir. Suyu pilava eklenmek üzere bekletilir.
- Tencereye aldığımız zeytinyağında küçük küçük doğranan soğan kavrulur, kaymak yoksa da tereyağı eklenir; kavurmaya devam edilir. Pişen et ve bulgur da ilave edildikten sonra 3-4 dakika daha kavrulur.
- Pilavın tuzu, karabiberi, zerdeçalı ve sıcak suyu (Et suyu) eklenir, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pişen pilav daha sonra salata ve ayranla servis edilir (Pilavı daha sarı isteyenler zerdeçal miktarını 1 tatlı kaşığı olarak arttırabilirler)😊 Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder