16 Mayıs 2022 Pazartesi

Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi


 

Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kaymak (Yoksa tereyağı)
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Karabiber
  • 2,5 su bardağı su (Yarı yarıya et suyu)

    Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Et, düdüklüde veya tencerede kavurduktan sonra ekleyeceğimiz sıcak suyla yumuşayana kadar pişirilir. Suyu pilava eklenmek üzere bekletilir.
  • Tencereye aldığımız zeytinyağında küçük küçük doğranan soğan kavrulur, kaymak yoksa da tereyağı eklenir; kavurmaya devam edilir. Pişen et ve bulgur da ilave edildikten sonra 3-4 dakika daha kavrulur.
  • Pilavın tuzu, karabiberi, zerdeçalı ve sıcak suyu (Et suyu) eklenir, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Pişen pilav daha sonra salata ve ayranla servis edilir (Pilavı daha sarı isteyenler zerdeçal miktarını 1 tatlı kaşığı olarak arttırabilirler)😊 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder