Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için:
- 200ml krema
- 150gr labne
- 2 yemek kaşığı mascarpone (Veya kaymak )
- 70ml (Yarım çay bardağı fanta)
- 1 vanilya şekeri
- 1-2 damla vanilya özü (Olmasada olur)
- 150gr kavanozdan mandalina
- 1 paket kedi dili bisküvisi (12-15 adet)
- Lotus bisküvisi veya kakaoulu
- İsteğe göre üstüne tarçında eklenebilir
Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremayı sertleşene kadar çırpın. Mascarpone ve labneyi ekleyip, tekrar karıştırın.
- Sonra krema için kalan malzemeleri ekleyin, hepsini karıştırın ve bir kenara alin.
- Kedidili bisküvisini üçe bölüp fantaya bandırın ve alt tabana yerleştirin.
- Tekrar kremayı ve ardından bisküvilerimizi ekleyim üstüne. En son olarak mandalina ve bisküvi süslemek için.
- 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Ben genelde sabahtan yapıyorum akşama tüketiyoruz. Beklenen yaz günlerin favori tarifiniz olucak
6 bardak için:
Üstüne;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder