13 Mayıs 2022 Cuma

Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi

 

Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 200ml krema
  • 150gr labne
  • 2 yemek kaşığı mascarpone (Veya kaymak )
  • 70ml (Yarım çay bardağı fanta)
  • 1 vanilya şekeri
  • 1-2 damla vanilya özü (Olmasada olur)
  • 150gr kavanozdan mandalina
  • 6 bardak için:

    • 1 paket kedi dili bisküvisi (12-15 adet)

    Üstüne;

    • Lotus bisküvisi veya kakaoulu
    • İsteğe göre üstüne tarçında eklenebilir

      Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kremayı sertleşene kadar çırpın. Mascarpone ve labneyi ekleyip, tekrar karıştırın.
    • Sonra krema için kalan malzemeleri ekleyin, hepsini karıştırın ve bir kenara alin.
    • Kedidili bisküvisini üçe bölüp fantaya bandırın ve alt tabana yerleştirin.
    • Tekrar kremayı ve ardından bisküvilerimizi ekleyim üstüne. En son olarak mandalina ve bisküvi süslemek için.
    • 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Ben genelde sabahtan yapıyorum akşama tüketiyoruz. Beklenen yaz günlerin favori tarifiniz olucak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder