Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket fırın makarna
Haşlamak için
- 2 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşlandıktan sonra
- 1 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı sos için
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 küçük kapya biber (tercihen)
- 1 domates rendesi ( sos da olur)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnanın en güzel hallerinden birini hazırlıyoruz başlı başına bir #anayemek gücünde. bütün lezzetlerin bir arada olduğu bu makarna bizde çok seviliyor kaydedip denemenizi öneririm.
- Makarna paketin üstünde yazan süre boyunca haşlanır. Süzüp tencereye alınır.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır. Bu şekilde yapıldığında birbirine yapışmıyor ve lezzeti katlanıyor.
- Kıymalı harcı hazırlayalım. Yağlar bir tavaya alınır ve eritilir.
- Minik küp doğranmış soğan ve kapya biber sotelenir. Kıyma eklenip kavrulur. Domates rendesi biber salçası tuz ilave edilir. Sıcak su eklenip 2-3 dk pişirilir.
- Son olarak baharatlar ilave edilip kapatılır.
- Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
- Kare borcamın tabanı yağlanır. Başka bir fırın kabı da tercih edebilirsiniz.
- Makarnanın yarısı borcama alınır ve üzerine kıymalı sos yerleştirilir.
- Kalan makarnalar üzerine eklenir. Sırasıyla beşamel sos ve kaşar peyniri de yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder