Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 küçük boy patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz, kajun baharatı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik, sarımsak tozu
Servis için
- 1 küçük kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 çay kaşığı hardal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Bir fiske karabiber
Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabukları soyulup yıkanır.
- Elma dilimi şeklinde doğranır.
- İstediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
- Küçük boy patatesi elma dilimi doğramak daha kolay oluyor zeytinyağ, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 25-30 dk pişirilir. (kontrollü).
- Sosu için gerekli malzemeler karıştırılır.
- İlk sıcağı geçince patates dilimleriyle birlikte servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder