Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt helvası için öncelikle bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritelim.
- Tereyağı güzelce eridikten sonra tencereye unu ekleyelim.
- Daha sonra karıştırarak unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Un hafifçe kavrulduktan sonra sütü tencereye yavaş yavaş ekleyelim. Diğer taraftan da sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim
- Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edelim.
- Yine hızlıca çırparak muhallebiyi pişirmeye devam edelim.
- Muhallebimiz kaynayıp koyulaştıktan sonra vanilyayı ekleyelim, tekrar hızlıca karıştıralım.
- Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım ve fırın kaplarımızı derin bir borcam ya da fırın kabına alalım.
- Güveçlerin yaklaşık yarısına gelecek kadar su ile dolduralım.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika boyunca muhallebinin üzerini kızartalım.
- Ardından süt helvalarımızı fırından alalım. Yapımı oldukça kolay süt helvamızı sıcak ya da soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder