10 Mayıs 2022 Salı

Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi

 

Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

    Süt Helvası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt helvası için öncelikle bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritelim.
  • Tereyağı güzelce eridikten sonra tencereye unu ekleyelim.
  • Daha sonra karıştırarak unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Un hafifçe kavrulduktan sonra sütü tencereye yavaş yavaş ekleyelim. Diğer taraftan da sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim
  • Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edelim.
  • Yine hızlıca çırparak muhallebiyi pişirmeye devam edelim.
  • Muhallebimiz kaynayıp koyulaştıktan sonra vanilyayı ekleyelim, tekrar hızlıca karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım ve fırın kaplarımızı derin bir borcam ya da fırın kabına alalım.
  • Güveçlerin yaklaşık yarısına gelecek kadar su ile dolduralım.
  • Önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika boyunca muhallebinin üzerini kızartalım.
  • Ardından süt helvalarımızı fırından alalım. Yapımı oldukça kolay süt helvamızı sıcak ya da soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder