Harika Lezzette Kaşık Tatlısı Karamelli Muhallebi Tarifi

 

Harika Lezzette Kaşık Tatlısı Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • Bardak ölçüsü: 200 ml
  • 1 litre süt (1 litre sütün 1 su bardaklık kısmı nişastayı açmak için)
  • 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Üzeri için:

    • 100 gram bisküvi
    • 1 su b. fındık içi

      Harika Lezzette Kaşık Tatlısı Karamelli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Bir tencereye şekeri alın ve kısık ateşte şeker karamelize olana dek karıştırın.
    • Bu arada 1 su bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın.
    • Sütün geri kalanını yavaşça karamelin üzerine dökün. Bu aşamada karamel katılaşacaktır. Endişelenmeyin, süt ısındıkça karamel tamamen eriyecektir.
    • Nişastalı karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin ve hızlıca çırpın.
    • Ayrı bir kapta yumurtayı ,kremayı ve vanilya şekerini çırpın ve tencereye ilave edin. Hızlıca 3 dk kadar çırpın.
    • Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını söndürün.
    • Muhallebiyi kabuk bağlamadan hemen bir kaba ya da kuplara boşaltın.
    • Bisküviyi çok un ufak etmeden robottan geçirin ve muhallebinin üzerine serpin.
    • Fındıkları iri kalacak şekilde robottan geçirin ve bir tavada kızarana dek kavurduktan sonra bisküvilerin üzerine serpin.
    • Bir müddet buzdolabında bekletin. Afiyet olsun. 😊.
    • Not: ✅ Ben 20×20 ebatlarında borcam kullandım.📍Bisküvi olarak dilediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz. (lotus, karamelli bisküvi,sütlü kremalı eti burçak vb. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder