Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşık kuru maya
- 2 yemek kaşık şeker
- 1 kaşık tuz
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
- 3 yemek kaşık haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemesini karıştırıyoruz.
- 1 saat kabarmasını bekliyoruz.
- Hamurumuzu masanın üzerine oklavayla ya da elle açıyoruz.
- İç malzemesini sürüp rulo haline getiriyoruz.
- Pasta dilimler gibi yaparak tepsimize yerleştiriyoruz.
- 15. dk bekleterek tepside mayalanmasını bekliyoruz.
- 200 derecelik gırında 25 dk pişiriyoruz

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder