Haşhaşlı Lokum Tarifi

 

Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşık kuru maya
  • 2 yemek kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için

  • 3 yemek kaşık haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

    Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemesini karıştırıyoruz.
  • 1 saat kabarmasını bekliyoruz.
  • Hamurumuzu masanın üzerine oklavayla ya da elle açıyoruz.
  • İç malzemesini sürüp rulo haline getiriyoruz.
  • Pasta dilimler gibi yaparak tepsimize yerleştiriyoruz.
  • 15. dk bekleterek tepside mayalanmasını bekliyoruz.
  • 200 derecelik gırında 25 dk pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder