20 Mayıs 2022 Cuma

Havuçlu Pırasalı Gül Böreği Tarifi

 



Havuçlu Pırasalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

İç malzemesi için;

  • 3 adet havuç
  • 750 g pırasa
  • 6 yemek kaşığı Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

    Havuçlu Pırasalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasalı gül böreğinin içi için öncelikle pırasalar ince bir şekilde doğranarak güzelce yıkanır ve suyu süzülür.
  • Havuçlar rendelenir.  Tarifteki havuç ve pırasa oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Havuç tatlımsı bir tat verdiğinden dolayı dilerseniz havucu azaltabilirsiniz de.
  • Genişçe bir tavaya sıvı yağ alınarak havuç ve pırasalar eklenir, ara sıra çevrilerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Diğer taraftan böreğin sosu için gerekli malzemeler bir kabın içinde çırpılır. Dilerseniz süt yerine yoğurt da kullanabilirsiniz.
  • Hazır böreklik yufkalar üst üste alınır, dörde ayrılır. Her bir parça tezgaha serilir ve üzerine fırça yardımı ile sostan sürülür.
  • İç harcından güzelce yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Bir ucundan başlanarak rulo gül şeklinde sarılır.
  • Hazırlanan börekler yağlanmış kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir. Kalan sos böreklerin üzerine de sürülür. Dilerseniz kalan sosa 1 yumurta sarısı daha ekleyerek daha iyi kızarmalarını sağlayabilirsiniz. Benim yeterince sosum arttığı için 1 yumurtayı daha ziyan etmek istemedim, tercihinize kalmış :)
  • Üzerlerine severseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder