Havuçlu Pırasalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
İç malzemesi için;
- 3 adet havuç
- 750 g pırasa
- 6 yemek kaşığı Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Havuçlu Pırasalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasalı gül böreğinin içi için öncelikle pırasalar ince bir şekilde doğranarak güzelce yıkanır ve suyu süzülür.
- Havuçlar rendelenir. Tarifteki havuç ve pırasa oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Havuç tatlımsı bir tat verdiğinden dolayı dilerseniz havucu azaltabilirsiniz de.
- Genişçe bir tavaya sıvı yağ alınarak havuç ve pırasalar eklenir, ara sıra çevrilerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Diğer taraftan böreğin sosu için gerekli malzemeler bir kabın içinde çırpılır. Dilerseniz süt yerine yoğurt da kullanabilirsiniz.
- Hazır böreklik yufkalar üst üste alınır, dörde ayrılır. Her bir parça tezgaha serilir ve üzerine fırça yardımı ile sostan sürülür.
- İç harcından güzelce yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Bir ucundan başlanarak rulo gül şeklinde sarılır.
- Hazırlanan börekler yağlanmış kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir. Kalan sos böreklerin üzerine de sürülür. Dilerseniz kalan sosa 1 yumurta sarısı daha ekleyerek daha iyi kızarmalarını sağlayabilirsiniz. Benim yeterince sosum arttığı için 1 yumurtayı daha ziyan etmek istemedim, tercihinize kalmış :)
- Üzerlerine severseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder