22 Mayıs 2022 Pazar

İzmir Bombası Tarifi

 

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağına yakın un(kontrollü)

İçi için:

  • Kahvaltılık çikolata (ben torku ile yaptım)

    İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine suyu, sıvı yağ̆ı, şekeri, vanilyayı alalım unumuzu da yavaş yavaş koyalım ele yapışmayacak kıvamda yumuşak hamur olucak iyice yoğurup 20 dk dinlendirelim.
  • Hamurumuzun şekil verme aşamasına geçmeden önce fırını en yüksek dereceye alalım alt üst fanlı çalıştıralım.
  • Hamurumuza rulo şekli verip eşit parça beze yapalım bezeler minnak oluyorlar cevizden küçük, merdane yardımı ile incecik açıp içerisine sürülebilir çikolata kaşık ile koyup pohça şeklinde kapatalım.
  • Fazla kalan kısmı keselim düzeltip ön tarafını çevirelim yağlı kağıt serili tepsimize bütün bezeleri böyle yapıp dizelim fırının ayarını 220 ye düşürüp tepsiyi fırına koyalım.
  • Yaklaşık 5-6 dk da oluyor dikkat edelim kızartmadan alalım kontrollü pişirelim ben başından kalkmadım:) 6 dk da aldım küçük benekler oldunu alın bekletmeyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder