İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağına yakın un(kontrollü)
İçi için:
- Kahvaltılık çikolata (ben torku ile yaptım)
İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine suyu, sıvı yağ̆ı, şekeri, vanilyayı alalım unumuzu da yavaş yavaş koyalım ele yapışmayacak kıvamda yumuşak hamur olucak iyice yoğurup 20 dk dinlendirelim.
- Hamurumuzun şekil verme aşamasına geçmeden önce fırını en yüksek dereceye alalım alt üst fanlı çalıştıralım.
- Hamurumuza rulo şekli verip eşit parça beze yapalım bezeler minnak oluyorlar cevizden küçük, merdane yardımı ile incecik açıp içerisine sürülebilir çikolata kaşık ile koyup pohça şeklinde kapatalım.
- Fazla kalan kısmı keselim düzeltip ön tarafını çevirelim yağlı kağıt serili tepsimize bütün bezeleri böyle yapıp dizelim fırının ayarını 220 ye düşürüp tepsiyi fırına koyalım.
- Yaklaşık 5-6 dk da oluyor dikkat edelim kızartmadan alalım kontrollü pişirelim ben başından kalkmadım:) 6 dk da aldım küçük benekler oldunu alın bekletmeyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder