19 Mayıs 2022 Perşembe

İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi

 

İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (140 gr)
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Islatmak için;

  • 600 ml süt
  • 1 paket kremaKrema için;
    • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (40 gr)
    • 1/2 (yarım) su bardağı un (55 gr)
    • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (125 gr)
    • 1 litre süt
    • 80 gram beyaz çikolata
    • 1 paket vanilin
    • 1 kutu kremaArası ve üstüne;
      • Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık da olur)
      • Beyaz çikolata
      • Hindistan cevizi

        İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

      • Kek için: yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
      • Kuru malzemeleri ekleyin.
      • Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. (elerseniz daha kolay olur) hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.
      • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (kürdanla birkaç yerini kontrol edin temizse tamamdır).
      • Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.
      • Krema için: un, nişasta ve şekeri harmanlayın.
      • Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.
      • Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.
      • Beyaz çikolata ve vanilin ekleyin.
      • Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
      • Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
      • Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.
      • Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
      • Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
      • Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.
      • Üzerine beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun.
      • Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın bol hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın.
      • En az 3-4 saat dinlendirin. Ben bir gün dinlendirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder