19 Mayıs 2022 Perşembe

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

 






Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy patates
  • 8 parça yeşil kuşkonmaz
  • 1 litre su
  • 1 küçük bulyon 
  • 1/2 (yarım) paket sıvı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı bir tencerede ısıtıp, küp küp doğradığımız soğanları ve patatesleri soteleyin.
  2. Su ve bulyon ekleyin, kaynatın ve patatesler pişene kadar haşlayın.
  3. Kuşkonmazın alt uçlarını kesin ve atın. Geri kalan kısmını irice doğrayın.
  4. Daha sonra kuşkonmazları zeytinyağlı bir tavada rengi dönene kadar soteleyin.
  5. Kuşkonmazları çorbaya koyun ve 10 dakika daha kaynatın.
  6. Kuşkonmazlar pişince tencerenin altını kapatın ve bir kenara alıp el blender ile püre haline getirin.
  7. Tuz ve karabiber ekleyin ve bir tutam krema ile rafine edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder