19 Mayıs 2022 Perşembe

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu krema
  • 1 tane vanilya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritiyoruz ve tel kadayıfı,toz şekeri,cevizi ekleyip kavuruyoruz.
  • 5 dakika soğuması için kenara alıyoruz.
  • Muhallebiyi hazırlıyoruz,süt,un,nişasta,vanilya,toz şekeri ekleyip hepsini karıştırarak pişiriyoruz göz göz olunca altını kapatıyoruz.
  • Kare veya yuvarlak borcama kavurduğumuz kadayıfın yarısını döküyoruz ve hafif bastırarak düzleştiriyoruz ve üzerine hazırladığımız muhallebiyi döküyoruz.
  • Tekrar kalan kadayıfı üzerine döküp istediğimiz şekilde süsleyip buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servise hazır 🥰 afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder