Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri için;
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemeler için
- Kıyma
- Haşlanmış patates
- Peynir
- Maydanoz
- 1-2 tane soğan
Kapalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini su süt şeker ve mayayı karıştır maya eridikten sonra tuz ve azar azar unu ekle hamuru en az 1 saat kadar dinlendir
- Kıymalı iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları ince önce doğrayalım ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağda kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin suyunu çeken kıymaya bir yemek kaşığı salça ekleyin ve dilediğiniz baharatları ekleyin
- Patatesli iç harç için; patateslerinize göre sıvı yağınızı kendiniz ayarlayın (Bazı patatesler yağı çok çekiyor kuru olmasın) birazda tereyağ ekleyin ardından patatesleri ekleyin ve çattala ezerek püre haline getirin tuz ve baharat ekleyin.
- Peynirli iç harç için; Dilediğiniz peynir çeşidini ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırın
- Mayalanan hamuru küçük bezelere ayır her bir bezeyi uzunlamasına merdaneyle aç iç harçlarını koyup, hamurun kenarlarını birbirine yapıştır ve pideyi ters çevir (Yani katlanan kısım alta gelecek şekilde)
- Tepside diz üzerine yumurta sarısı ve ve azcık sıvı yağ karışımı sür önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişir fırından çıkan pidelere tereyağı sür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder