Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri için;
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemeler için
- Kıyma
- Haşlanmış patates
- Peynir
- Maydanoz
- 1-2 tane soğan
Kapalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini su süt şeker ve mayayı karıştır maya eridikten sonra tuz ve azar azar unu ekle hamuru en az 1 saat kadar dinlendir
- Kıymalı iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları ince önce doğrayalım ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağda kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin suyunu çeken kıymaya bir yemek kaşığı salça ekleyin ve dilediğiniz baharatları ekleyin
- Patatesli iç harç için; patateslerinize göre sıvı yağınızı kendiniz ayarlayın (Bazı patatesler yağı çok çekiyor kuru olmasın) birazda tereyağ ekleyin ardından patatesleri ekleyin ve çattala ezerek püre haline getirin tuz ve baharat ekleyin.
- Peynirli iç harç için; Dilediğiniz peynir çeşidini ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırın
- Mayalanan hamuru küçük bezelere ayır her bir bezeyi uzunlamasına merdaneyle aç iç harçlarını koyup, hamurun kenarlarını birbirine yapıştır ve pideyi ters çevir (Yani katlanan kısım alta gelecek şekilde)
- Tepside diz üzerine yumurta sarısı ve ve azcık sıvı yağ karışımı sür önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişir fırından çıkan pidelere tereyağı sür. Afiyet olsun.
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder