13 Mayıs 2022 Cuma

Kapalı Pide Tarifi

 

Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri için;

  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Biraz tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemeler için

  • Kıyma
  • Haşlanmış patates
  • Peynir
  • Maydanoz
  • 1-2 tane soğan

    Kapalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini su süt şeker ve mayayı karıştır maya eridikten sonra tuz ve azar azar unu ekle hamuru en az 1 saat kadar dinlendir
  • Kıymalı iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları ince önce doğrayalım ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağda kavuralım.
  • Ardından kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin suyunu çeken kıymaya bir yemek kaşığı salça ekleyin ve dilediğiniz baharatları ekleyin
  • Patatesli iç harç için; patateslerinize göre sıvı yağınızı kendiniz ayarlayın (Bazı patatesler yağı çok çekiyor kuru olmasın) birazda tereyağ ekleyin ardından patatesleri ekleyin ve çattala ezerek püre haline getirin tuz ve baharat ekleyin.
  • Peynirli iç harç için; Dilediğiniz peynir çeşidini ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırın
  • Mayalanan hamuru küçük bezelere ayır her bir bezeyi uzunlamasına merdaneyle aç iç harçlarını koyup, hamurun kenarlarını birbirine yapıştır ve pideyi ters çevir (Yani katlanan kısım alta gelecek şekilde)
  • Tepside diz üzerine yumurta sarısı ve ve azcık sıvı yağ karışımı sür önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişir fırından çıkan pidelere tereyağı sür. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder