Mayasız Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Mayasız Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayasız pişi için yoğurma kabına yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek malzemeler karışana kadar çırpalım.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve burada da biraz yoğurarak toparlayalım.
- Toparlanan hamurumuzu ara ara un serperek oklava ya da merdane yarımıyla yarım santimetre kalınlığında açalım.
- Açtığımız hamuru rulet ya da bıçak yardımıyla kareler halinde keselim.
- Daha sonra küçük ve derin bir tencereye sıvı yağ alarak kızdıralım.
- Kestiğimiz hamurları yağın içerisine bırakalım ve arkalı önlü olacak şekilde kızartalım.
- Kızaran pişileri tel süzgeç ya da kevgir yardımıyla yağın içerisinden alalım.
- Güzelce kızaran puf puf mayasız pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder