13 Mayıs 2022 Cuma

Mayasız Hamur Kızartması Tarifi

 

Mayasız Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Mayasız Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayasız pişi için yoğurma kabına yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek malzemeler karışana kadar çırpalım.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve burada da biraz yoğurarak toparlayalım.
  • Toparlanan hamurumuzu ara ara un serperek oklava ya da merdane yarımıyla yarım santimetre kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamuru rulet ya da bıçak yardımıyla kareler halinde keselim.
  • Daha sonra küçük ve derin bir tencereye sıvı yağ alarak kızdıralım.
  • Kestiğimiz hamurları yağın içerisine bırakalım ve arkalı önlü olacak şekilde kızartalım.
  • Kızaran pişileri tel süzgeç ya da kevgir yardımıyla yağın içerisinden alalım.
  • Güzelce kızaran puf puf mayasız pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder