Kara Kız Pastası (Double Soslu Islak Kek) Tarifi

 

Kara Kız Pastası (Double Soslu Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Sosu için :

    • 2 su bardağı süt
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 5 yemek kaşığı kakao
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • Bir fiske tuz

      Kara Kız Pastası (Double Soslu Islak Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak köpürene yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz.
    • Sıvı yağ, süt ve vanilyayı da ekleyerek tekrar çırpma işlemine devam ediyoruz.
    • Ardından kakao ve kabartma tozunu ve en son unumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
    • Yağlamış olduğumuz tepsimize dökerek bir iki tezgaha vurarak havasını alıyoruz.
    • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dk kadar pişiriyoruz.
    • Kürdan testi ile piştiğini kontrol ederek fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
    • Sosumuz için bütün malzemeleri küçük derin bir tencere ye alarak karıştırıyoruz.
    • Kaynadıktan sonra 3- 4 dk daha ara ara karıştırarak altını kapatıyoruz.
    • Kekimizi dilimleyip sosumuzu üzerine döküyoruz.
    • Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder