14 Mayıs 2022 Cumartesi

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi


 

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak bulgur
  • 1 kase haşlanmış mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tel şehriye
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 küp şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su ( bulgurun cinsine göre su miktarı değişiklik gösterebilir)

    Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğanı ay şekkinde doğrayı,p 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir kesme şeker ile kısık ateşte karamelize olana dek pişiriyoruz.
  • Tereyağında tel şehriyeyi renk alana kadar kavuruyoruz. Bulguru ilave ediyoruz.
  • Birkaç dakika kavurup, salçayı ilave edip, 1-2 çeviriyoruz haşlanmış mercimeği ekleyip, tavuk suyu ve sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • Baharatları ilave edip tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine karamelize soğanı alıp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder