12 Mayıs 2022 Perşembe

Karamelli Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Karamelli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kırılmış fındık veya ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu

Karamel şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

    Karamelli Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırıyoruz. 1/2 su bardağı toz şeker ilave edip beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edip, tekrar çırpıyoruz.
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı kırılmış fındık veya ceviz, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı galeta unu ilave edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Fırın kabımızı yağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı döküyoruz. 160-320 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • 2 su bardağı toz şekeri eriyip karamelize olana kadar karıştırıyoruz. Üzerine 2,5 su bardağı su ilave ediyoruz. Tekrar şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Tatlı tabanının üzerine karamel şerbetini ikisi de ılıkken döküyoruz. 1 lt sütü uygun bir tencereye döküyoruz.
  • 1/2 su bardağı şeker, 1 su bardağı nişasta, 1 paket vanilya ilave edip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp 1 paket toz krem şanti ilave edip, 5 dakika çırpıyoruz. Tatlı tabanının üzerine döküyoruz. 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Yaklaşık 1/2 su bardağı hindistan cevizini her yerine döküyoruz. Dilimledikten sonra isteğe bağlı olarak şam fıstığı ile süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder