22 Mayıs 2022 Pazar

Kaşarlı Kahvaltılık Çörek (Buzluğa Atılabilir) Tarifi

 

Kaşarlı Kahvaltılık Çörek (Buzluğa Atılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6,5 su bardağı un

İçine;

  • 150 gram kaşar peyniri

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

    Kaşarlı Kahvaltılık Çörek (Buzluğa Atılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye ılık süt, su, maya ve şeker alınarak çırpılır. Üzerine sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurta beyazı eklenerek iyice karıştırılır.
  • Son olarak un ve tuz eklenerek ele çok az yapışan, iyi yoğrulmuş yumuşacık bir hamur elde edilir. (hamur 5 dakika kadar iyice yoğrulmalı) üzeri kapatılarak 30 dakika mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur tezgahta tekrar yoğrularak mayası aldırılır ve yuvarlak bir form verilir. Daha sonra hamur ikiye ayrılır. Parçalar rulo haline getirilir ve iki rulo da 6 eşit parçaya bölünür (Toplam 12 beze)
  • Bezelere yuvarlak şekil verilir ve elle bastırılır. İçine kaşar peyniri koyulur ve tekrar yuvarlanır. 10 dakika bez altında mayalandırılır.
  • Bekleyen bezelere elle tekrar bastırılır ve üzerini patlamadan yayvan şekil verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır. Üzeri örtülür ve 5 dakika daha mayalandırılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür çatalla 2 şer kere enine ve boyuna çizik atılır. Üzerine haşhaş ya da çörek otu serpilerek önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder