Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet 2’li milföy hamuru
İçi için;
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Üstü için;
- 1 adet yumurta
Yoğurt sosu için:
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
Milföy Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi haşlayıp, eziciyle eziyoruz.
- Milföylerimizi tezgaha dizip, yumuşamasını bekliyoruz.
- İç harcını hazırlıyoruz. Soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Haşlayıp, ezdiğimiz patateslerin üzerine ekliyoruz. Diğer bütün iç malzemeleri de ekleyip, karıştırıyoruz.
- Yumuşayan milföylerimizin üstüne iç harcımızı yayıyoruz. Rulo halinde sarıp, küçük küçük kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip üzerine yumurtamızı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen milföylerimizi servis tabağına alıyoruz. Daha sonra üzerine yoğurt sosumuzu döküyoruz.
- En son salça sosumuzu da tavada pişirip, milföylerimizin üzerine döküyoruz.
Salça sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder