22 Mayıs 2022 Pazar

Milföy Mantısı Tarifi

 

Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet 2’li milföy hamuru

İçi için;

  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üstü için;

  • 1 adet yumurta

Yoğurt sosu için:

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Salça sosu için;

    • Sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Yarım çay bardağı su

      Milföy Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle patateslerimizi haşlayıp, eziciyle eziyoruz.
    • Milföylerimizi tezgaha dizip, yumuşamasını bekliyoruz.
    • İç harcını hazırlıyoruz. Soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz.
    • Haşlayıp, ezdiğimiz patateslerin üzerine ekliyoruz. Diğer bütün iç malzemeleri de ekleyip, karıştırıyoruz.
    • Yumuşayan milföylerimizin üstüne iç harcımızı yayıyoruz. Rulo halinde sarıp, küçük küçük kesiyoruz.
    • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip üzerine yumurtamızı sürüyoruz.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
    • Pişen milföylerimizi servis tabağına alıyoruz. Daha sonra üzerine yoğurt sosumuzu döküyoruz.
    • En son salça sosumuzu da tavada pişirip, milföylerimizin üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder