5 Mayıs 2022 Perşembe

Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi

 

Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker(silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)

Aralarına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 1 kase peynir
  • Maydanoz

    Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru hiç bekletmeden dört eşit bezeye ayırıyoruz.
  • İlk bezeyi alıp çok az un ile açıyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağıyla sıvı yağ karışımından her yerine sürüyoruz.
  • Hamurun iki tarafını içe doğru katlayıp kenarlarını yağlıyoruz.
  • Bu kez içe doğru katlayıp tekrar yağlıyoruz.
  • Yağlayıp katladığımız bezeyi kenara alıp diğer bezeyi açıyoruz.
  • Açtığımız bezeyi yağlayıp diğer bezeyi orta kısmına koyuyoruz.
  • Bu kez bezenin üzerine doğru katlayıp kenarlarını yağlıyoruz.
  • Geriye kalan iki bezeyide aynı şekilde yapıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra katladığımız ilk bezeyi alıp elimizle tepsinin büyüklüğünde genişleterek açıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru koyup düzeltiyoruz.
  • İçi için peynirle maydanozu karıştırıp her yerine serpiyoruz.
  • Kalan son bezeyi de aynı şekilde açıp böreğin üzerine kapatıyoruz.
  • Kenar kısımlarını da hafif bastırıp düzeltiyoruz.
  • En son üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ,susam, çöreotu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder