Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 tane yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker(silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)
Aralarına sürmek için;
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 1 kase peynir
- Maydanoz
Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru hiç bekletmeden dört eşit bezeye ayırıyoruz.
- İlk bezeyi alıp çok az un ile açıyoruz.
- Erittiğimiz tereyağıyla sıvı yağ karışımından her yerine sürüyoruz.
- Hamurun iki tarafını içe doğru katlayıp kenarlarını yağlıyoruz.
- Bu kez içe doğru katlayıp tekrar yağlıyoruz.
- Yağlayıp katladığımız bezeyi kenara alıp diğer bezeyi açıyoruz.
- Açtığımız bezeyi yağlayıp diğer bezeyi orta kısmına koyuyoruz.
- Bu kez bezenin üzerine doğru katlayıp kenarlarını yağlıyoruz.
- Geriye kalan iki bezeyide aynı şekilde yapıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra katladığımız ilk bezeyi alıp elimizle tepsinin büyüklüğünde genişleterek açıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru koyup düzeltiyoruz.
- İçi için peynirle maydanozu karıştırıp her yerine serpiyoruz.
- Kalan son bezeyi de aynı şekilde açıp böreğin üzerine kapatıyoruz.
- Kenar kısımlarını da hafif bastırıp düzeltiyoruz.
- En son üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ,susam, çöreotu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder