5 Mayıs 2022 Perşembe

Karnabahar Yemeği Tarifi

 

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ortaboy karnabahar
  • 150 gram kıyma yada kuzu kuşbaşı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 büyükçe domates
  • 1 adet havuç
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 er çay kaşığı pulbiber,karabiber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker

    Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı güzelce yıkayıp biraz derince bir tencerede suyu kaynatıp içine atın.
  • Kapağını kapatın alt üst edip heryerinin yumuşamasını sağlayın.
  • Bir çatalla kontrol edin çatal kolayca giriyorsa haşlanmıştır .
  • Sudan alın küçük küçük koparın, bir kenarda dursun.
  • Tencereye yağı ve eti koyup altı kısık şekilde kavurun .
  • Soğanı doğrayın birlikte kavrulsun .
  • Havucu ince ince doğrayıp ekleyin biriki çevirin.
  • Sarımsağını ,salçasını ,biberlerini, tuzunu ekleyip kavurun .
  • Karnabaharını ekleyip biriki çevirin .
  • Karnabaharın üzerini geçmeyecek şekilde aynı hizada kaynar su ekleyin.
  • Yarım limon sıkın bir karıştırıp kapağını kapatın ,kısık ateşte yarım saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder