21 Mayıs 2022 Cumartesi

Kayseri Mantısı Tarifi

 

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet ılık su
  • Tuz
  • 1 adet yumurta

İçi için;

  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Pişirmek için;

  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Nane
  • Sumak
  • Pul biber

    Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave edin.
  • Hamur ne çok kaskatı ne çok yumuşak olacak orta olacak.
  • Hamurdan bezeler yaparak bunlar teker teker hazır yufkadan biraz kalın açın.
  • Diğer taraftan kıymanın içine kırmızı biber, karabiber, tuz ekleyerek rendelemiş olduğunuz soğan ekleyerek biraz yoğurun.
  • Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.
  • Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.
  • Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 ,20 dk pişirin.
  • Bu arada küçük bir tavada tereyağ eritip salçayı kavurun.
  • Pişmekte olan mantının suyunu ilave edin.
  • 5 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Mantıyı tabaklar koyun. Nane sumak pul biber servis edebilirsin z afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder