12 Mayıs 2022 Perşembe

Klasik Az Malzemeli Kıvamı Tam Tutan Un Kurabiyesi Tarifi

 

Klasik Az Malzemeli Kıvamı Tam Tutan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un
  • 50 gram pudra şekeri
  • 100 gram sade yağ (Tereyağının üstünden köpüğü alınmış hali)
  • 2 gram kabartma tozu

    Klasik Az Malzemeli Kıvamı Tam Tutan Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırınımızı 110 derece fanlı ayar açalım.
  • Yoğurma kabımızın içine bütün malzemeleri ekleyip, kıvam alana kadar yoğuralım, burası önemli başta pütür pütür oluyor sanki yumuşamayacakmış gibi ama siz yoğurdukça o kıvam alacak.
  • Yumuşak bir hamur elde edip dört parçaya bölelim her bir parçayı çok kalın çok aşırı incede olmayacak şekilde rulo yapalım düzleştirip, üzerinden çatalla çizelim ve bıçakla küçük kare şeklinde keselim.
  • Ardından fırınımıza gönderip, bir 20 dakika kadar pişmesini sağlayalım 20 dakikanın sonunda kürdanla kontrol edelim pişmiş mi pişmemiş mi diye kesinlikle üstünü kızartmayın beyaz kalması gerekiyor.
  • Fırından çıkarttıktan sonra iyice soğutup 7- 8 saat kadar dinlendirip ya da bir gün de bekletebilirsiniz daha sonra afiyetle üzerine pudra şekeri serpip yiyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder