Klasik Az Malzemeli Kıvamı Tam Tutan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram un
- 50 gram pudra şekeri
- 100 gram sade yağ (Tereyağının üstünden köpüğü alınmış hali)
- 2 gram kabartma tozu
Klasik Az Malzemeli Kıvamı Tam Tutan Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 110 derece fanlı ayar açalım.
- Yoğurma kabımızın içine bütün malzemeleri ekleyip, kıvam alana kadar yoğuralım, burası önemli başta pütür pütür oluyor sanki yumuşamayacakmış gibi ama siz yoğurdukça o kıvam alacak.
- Yumuşak bir hamur elde edip dört parçaya bölelim her bir parçayı çok kalın çok aşırı incede olmayacak şekilde rulo yapalım düzleştirip, üzerinden çatalla çizelim ve bıçakla küçük kare şeklinde keselim.
- Ardından fırınımıza gönderip, bir 20 dakika kadar pişmesini sağlayalım 20 dakikanın sonunda kürdanla kontrol edelim pişmiş mi pişmemiş mi diye kesinlikle üstünü kızartmayın beyaz kalması gerekiyor.
- Fırından çıkarttıktan sonra iyice soğutup 7- 8 saat kadar dinlendirip ya da bir gün de bekletebilirsiniz daha sonra afiyetle üzerine pudra şekeri serpip yiyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder