Krepli Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı un
- 300 gram kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı ceviz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıcak su (Bulguru ıslatmak için)
- Galeta unu
- Un
- Yumurta
- Sıvıyağ
Krepli Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatın. Kıymayı sıvı yağda kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin ve beraberce kavurun. İyice kavrulan kıymaya baharatları ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alıp, içine ince kıyım maydanoz, ince çekim ceviz ve sıcak suda şişip tane tane olan bulguru ekleyip karıştırın. İç harcı soğurken, krep malzemelerini karıştırıp, boza kıvamında bir karışım elde edin.
- Yanmaz tavada kreplerinizi yapın. Orta büyüklükte bir tava kullandım. Bu ölçülerle 8-9 adet krep çıkıyor. Krep yapımı bittikten sonra iç harçtan kreplere koyup sarın.
- Sonrasında una, çırpılmış yumurtaya ve galetaya sırayla bulayın. Kızgın derin yağda kızartıp servis yapın.
İçi için;
Pane için;
Kızartmak için;
Not: Su bardağı ölçüm 200 ml. Çay bardağı ölçüm 75 ml. Krep hazırlarken yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı az da olsa değişebilir, unu kontrollü ekleyelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder