Künefe (Ev Yapımı Mis Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram taze kadayıf
- 125 gram tuzsuz tereyağı
- 200 gram tuzsuz künefe peyniri ( mozeralla ya da dil peyniri kullanılabilir)
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Servis önerisi;
- Kaymak
- Dondurma
- Antep fıstığı
Künefe (Ev Yapımı Mis Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su ve şekeri tencereye alalım.
- Kaynadığında altını kısalım. 20 dk kaynatalım.
- Altını kapatmaya yakın limon damlatalım. Şerbeti ılıtalım.
- Kadayıfı doğrayalım.
- İçerisine 100 gram eritilmiş tereyağı ekleyelim ve yoğuralım.
- Peynirleri ince uzun doğrayalım.
- Tepsimizi oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayalım.
- Kadayıfı tepsiye yayalım.
- Arasına peyniri koyalım.
- Üzerini kapatacak kadar kadayıf ekleyelim.
- Bir bardağın arkasıyla kadayıfı iyice bastıralım.
- Tepsiyi ocağa alalım.
- En kısık ateşte çevirerek kontrollü pişirelim.
- Kenarları kızardığında olmuş demektir.
- Bir tabak yardımıyla ters çevirelim.
- Diğer tarafını de pişirelim.
- Sıcak künefeye ılık şerbetten bir büyük kepçe kadar dökelim.
Sıcak servis edelim. Dondurma kaymak ya da antep fıstığı ile servis edebilirsiniz ❤️ afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder