16 Mayıs 2022 Pazartesi

Köfteli İskender Tarifi

 

Köfteli İskender Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Pideleri Kavurmak için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • Sivri biber
  • Domates

Sosu için; 


  • 1 su bardağı domates püresi
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak su

    Köfteli İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba kıymayı alın. Üzerine 1 adet rendelenmiş soğan ve sarmısakları ekleyin. 1 adet yumurta kırın.
  • 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekleyin ve yoğurun.
  • Buz dolabında dinlenmeye bırakın. Sonra şekil verin. Köfteleri kızartın.
  • Diğer taraftan pideleri küp küp kesin.
  • Tereyağı eritin ve pideleri kavurun.
  • Küçük bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı domates püresi ve salçayı 2 dk pişirin.
  • Kebabın üzerini süslemek için 2 adet yeşil biberi kızartın.
  • Pideleri servis tabağına koyun.
  • Pidelerin üzerine kızarmış köfteleri koyun.
  • Üzerine yoğurt dökün.
  • Domatesli karışımı dökün.
  • Son olarak kızartılmış biberler ve domatesle süsleyin.
  • En son kızgın tereyağ gezdirin üzerine. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder