14 Mayıs 2022 Cumartesi

Kıymalı Pratik Milföy Pide Tarifi

 

Kıymalı Pratik Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet milföy (Kare tereyağlı olanlardan kullandım)
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 küçük yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz kırmızı toz biber pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

    Kıymalı Pratik Milföy Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı hazırlayarak başlayalım. Soğan, maydanoz ve biberler mutfak robotundan geçirilir. Çok fazla suyunu bırakmasın. Domates rendelenir. Kıyma üzerine aktarılır. Baharatlar ve zeytinyağ da eklenip, karıştırılır.
  • Milföyler yumuşamaya başlayınca merdaneyle genişletilir ve şekil verilir. Kenarları 1 cm kalınlığında içe doğru katlanır, uçları birleştirilir ve sandal şekli verilir.
  • Hepsi aynı şekilde hazırlanır. Fırın tepsisine yerleştirilir. Pişerken kabarmaması için orta kısımları çatalla delinir. Kıymalı harçtan eklenip, kenarlarına yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder