Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı mercimek
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1.5 litre su (koyuluğuna göre artırın)
- Tuz.
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye zeytinyağ alıyoruz.
- Patates, havuç ve soğanı çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz tencereye alıyoruz.
- Yıkanmış mercimeği ilave ederek kavurmaya başlıyoruz.
- Üzerine unu ilave ediyoruz 2 dakika daha kavurup soğuk suyu tek seferde ilave ediyoruz.
- İçerisinde un olduğu için ara ara mutlaka karıştırın yoksa dibine tutar.
- Tuzunu ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Blenderden geçiyoruz. Eğer suyu azaldıysa su ekleyebilirsiniz.
- Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
- Servis tabağına aldığımız çorbamızın üzerine yağda yaktığımız kırmızı toz biberi gezdirerek servis yapıyoruz. Deneyeceklere afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder