Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml süt (ılık)
- 250 ml sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı(oda ısısında)
- 1 paket yaş maya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı yüzüne, akı içine
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- Un
İçine
- Lor peynir
- 1 dilim yağlı peynir
Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve sıvı yağını tavaya alıp ılıtalım.
- Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım ve 5dk dinlendirelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek çok yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz açalım ve iç harçta 1tk kadar koyup kapatalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpelim.
- Fırını 50 dereceye getirelim ve poğaçalarımızı en az yarım saat tepsi mayası yapalım. Bu tarım saatin sonunda poğaçalar baya kabarmış olmalı.
- Fırını 175°fansız ayara alalım ve kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fansız fırında pişirin.
- Sütü ve yağı mutlaka ılıtalım yoksa mayalama işlemi gecikir.
- Fırından çıkan poğaçamızı üzerini ilk sıcağı çıkınca ince bir bezle örtelim ki kurumasın.
- Buzluğa attığın poğaçaları oda ısısına geldikten sonra 15sn mikrodalgaya atarsan fırından yeni çıkmış gibi oluyor.
- Hamurun çok cıvık olursa poğaça yayılır,katı olursa kabarmaz ve yumuşak olmaz.💣
Not Pişen poğaçayı asla fırında bırakmayın soğuması için dışarı alın yoksa kurur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder