11 Mayıs 2022 Çarşamba

Mayalı Poğaça Tarifi


 

Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt (ılık)
  • 250 ml sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(oda ısısında)
  • 1 paket yaş maya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı yüzüne, akı içine
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • Un

İçine

  • Lor peynir
  • 1 dilim yağlı peynir

    Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve sıvı yağını tavaya alıp ılıtalım.
  • Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım ve 5dk dinlendirelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek çok yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz açalım ve iç harçta 1tk kadar koyup kapatalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpelim.
  • Fırını 50 dereceye getirelim ve poğaçalarımızı en az yarım saat tepsi mayası yapalım. Bu tarım saatin sonunda poğaçalar baya kabarmış olmalı.
  • Fırını 175°fansız ayara alalım ve kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Not Pişen poğaçayı asla fırında bırakmayın soğuması için dışarı alın yoksa kurur.

    • Fansız fırında pişirin.
    • Sütü ve yağı mutlaka ılıtalım yoksa mayalama işlemi gecikir.
    • Fırından çıkan poğaçamızı üzerini ilk sıcağı çıkınca ince bir bezle örtelim ki kurumasın.
    • Buzluğa attığın poğaçaları oda ısısına geldikten sonra 15sn mikrodalgaya atarsan fırından yeni çıkmış gibi oluyor.
    • Hamurun çok cıvık olursa poğaça yayılır,katı olursa kabarmaz ve yumuşak olmaz.💣

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder