Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1,5 çay bardağı mercimek (İsteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz.)
- 3,5 veya 4 bardak su (Bulgurun cinsine göre değişir)
- Tuz
- Soğan
- Tereyağı (Yoksa zeytinyağı)
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Tenceremizi ocağa alalım, tereyağı ilave edelim.
- Bir adet soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
- Haşladığımız mercimekleri ve bulguları 1 -2 dk harmanlayalım.
- Tuz ve istediğiniz baharatı koyup su dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar kesinlikle karıştırmayalım. Afiyet olsun ;).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder