12 Mayıs 2022 Perşembe

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1,5 çay bardağı mercimek (İsteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz.)
  • 3,5 veya 4 bardak su (Bulgurun cinsine göre değişir)
  • Tuz
  • Soğan
  • Tereyağı (Yoksa zeytinyağı)

    Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  • Tenceremizi ocağa alalım, tereyağı ilave edelim.
  • Bir adet soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Haşladığımız mercimekleri ve bulguları 1 -2 dk harmanlayalım.
  • Tuz ve istediğiniz baharatı koyup su dökelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar kesinlikle karıştırmayalım. Afiyet olsun ;).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder