12 Mayıs 2022 Perşembe

Soslu Börek Tarifi

 

Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ (tepsi tabanı için)

İç harcı için,

  • 400 gram beyaz peynir
  • Maydanoz

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

    Soslu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurt, sıvı yağ ve sütü alarak çırpalım. Yumurtayı bu aşamada eklemiyoruz. En son sosumuzu böreğimizin üzerine sürerken ekliyoruz.
  • Fırın tepsimizin tabanını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayalım.
  • Ardından yufkamızı ikiye keselim ve tezgaha sererek hazırladığımız sostan üzerine sürelim.
  • Peynir ve maydanozu karıştırarak hazırladığımız iç harcımızdan da eşit bir şekilde serptikten sonra yufkamızı rulo şeklinde saralım.
  • Ardından tepsimizin orta kısmına rulomuzu kendi etrafında dolayarak yerleştirelim. Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayalım ve tepsimize yerleştirelim.
  • Börek hazır olduktan sonra kalan sosun içerisine yumurta ekleyelim ve karıştıralım.
  • Bu sosu böreğimizin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Son olarak tercihe bağlı susam ve çörek otu serperek soslu böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alarak dilimleyelim ve servis edelim. Hazır yufkadan hazırlayabileceğiniz, nefis sosu ile yumuşacık olacak soslu börek tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder