Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ (tepsi tabanı için)
İç harcı için,
- 400 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
Soslu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurt, sıvı yağ ve sütü alarak çırpalım. Yumurtayı bu aşamada eklemiyoruz. En son sosumuzu böreğimizin üzerine sürerken ekliyoruz.
- Fırın tepsimizin tabanını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayalım.
- Ardından yufkamızı ikiye keselim ve tezgaha sererek hazırladığımız sostan üzerine sürelim.
- Peynir ve maydanozu karıştırarak hazırladığımız iç harcımızdan da eşit bir şekilde serptikten sonra yufkamızı rulo şeklinde saralım.
- Ardından tepsimizin orta kısmına rulomuzu kendi etrafında dolayarak yerleştirelim. Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayalım ve tepsimize yerleştirelim.
- Börek hazır olduktan sonra kalan sosun içerisine yumurta ekleyelim ve karıştıralım.
- Bu sosu böreğimizin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
- Son olarak tercihe bağlı susam ve çörek otu serperek soslu böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alarak dilimleyelim ve servis edelim. Hazır yufkadan hazırlayabileceğiniz, nefis sosu ile yumuşacık olacak soslu börek tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder