Mozaik Pasta (Klasik Anne Tarifi)

 

Mozaik Pasta (Klasik Anne Tarifi) İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (İsteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı süt

    Mozaik Pasta (Klasik Anne Tarifi) Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri 4-5 parçaya ayırıyoruz. Fazla parçalamıyoruz.
  • Küçük bir tencerede önce tereyağı eritilir.
  • Üzerine pudra şekeri, kakao, süt ve yumurta eklenir ocağa koymadan çok güzel çırpılır.
  • Sos ocağa alınır ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatmadan ısıtılır.
  • Sos hazırlanınca bisküviler ile harmanlanarak streçlenmiş batın kek kalıbına alınır. ( isterseniz streç üzerine döküp eliniz ile şekil verebilirsiniz. )
  • Kalıbın büyük olduğu için tam kalıba yaymadım !!! üzeri güzelce kapatılarak dondurucu bölmesinde tamamen donana kadar (4-6) saat dinlendirilir.
  • İsteğe bağlı servis öncesi üzerine benmari çikolata dökülebilir.
  • Servisten 5-10 dakika önce çıkarmak yeterlidir.
  • Dilimlendikten sonra fazla olan kısım çözülmeden tekrar buzlukta uzun süre saklanabilir.
    ➡️➡️ yumurta olayına kısaca bir değinelim.

    • Önce tazeliğinden emin olduğunuz yumurta kullanmalısınız. Bence kullanmak kıvamını etkiliyor ama içiniz rahat etmiyorsa kullanmadan yapabilirsiniz. Ben önce tüm malzemeleri iyice çırpıp ocakta pişirme yöntemi ile yapıyorum ki yumurta çığ kalmasın!!! son olarak asla yumurta kokusu olmuyor 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder