Selanik Gevreği Biscotti Tarifi

 

Selanik Gevreği Biscotti Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 1 su bardağı karışık kuru meyve (sevdiğiniz evinizde bulunan kuru meyveler)
  • 1 su bardağı fındık içi

    Selanik Gevreği Biscotti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet yumurta,1 su bardağı toz şekeri mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ,2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçını eleyerek ekliyoruz.
  • 1 adet portakal kabuğunu rendeliyoruz.
  • 1 su bardağı karışık kuru meyve, (sevdiğiniz evinizde bulunan kuru meyveler) 1 su bardağı fındık içi (fındıkları yarıya bölün).
  • Spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıtla serdiğimiz fırın kabını yağlıyoruz.
  • Karışımı dökerek düzeltiyoruz.
  • 170°c / 338°f fırında yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İnce ince kesiyoruz.
  • Kestiğimiz parçaları tekrar tepsiye diziyoruz.
  • 160°c / 320°f fırında 15 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder