Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 100 gram tereyağ
- 60 gram bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Rendelenmiş portakal kabuğu
- İsteğe bağlı antep fıstığı fındık yada ceviz
Dış kaplama için;
- 200 gram bitter çikolata
Süslemek için;
- Beyaz çikolata
- Çeşitli meyveler
Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos tenceresinde tereyağı eritmekle başladım içerisine bitter çikolatayıda ekleyip, çikolata sosu elde ettim.
- Sonrasında derince bir kaseye sosu aktardım içerisine toz şeker, süt, kakao, rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilya tozunu ekleyip karıştırdım ardından iri parçalar halinde bisküvileri kırdım ve bisküvileri ezmeden sos ile karıştırdım.
- Sonrasında 8 bölmeli olan üçgen silikon kalıbıma paylaştırdım ve dondurucuda dondurdum. Tamamen donduktan sonra kalıptan çıkarttım.
- Benmari usulü erittiğim çikolataları silikon kalıba sürdüm ve üzerine mozaik pastaları tekrardan yerleştirdim ve dondurdum.
- Çıkarttığımda her yeri çikolata kaplı bir mozaik pasta haline geldi. Üzerini ise çeşitli meyveler ile süslememi tamamladım. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder