11 Mayıs 2022 Çarşamba

Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi


 

Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (300 gr)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (50 gr)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre)

Üzeri için;

  • Az miktar benmari usulü eritilmiş çikolata

İçine

  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Antep fıstık

    Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, tereyağ ve kakaoyu, şeker eriyene kadar pişirelim.
  • Altını kapatalım en son çikolatayı ekleyelim.
  • Çikolata karışımı ılıyınca parçaladığımız bisküvilerin üzerine dökelim.
  • Kare borcama streç film serip, bu karışımı döküp, kasıkla düzeltelim.
  • Üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirelim.
  • Üzerini çikolata ve fıstık ile süsleyip, istediğimiz şekilde keselim.
  • Sonrasında buzdolabı poşetinde porsiyonluk olarak buzluk kısmında saklayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder