Orjinal Pastane Un Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 250 gram biskin yağ
- 250 gram pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Orjinal Pastane Un Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce tezgaha unu döküp ortasını havuz gibi açalım. Pudra şekeri, yağ ve vanilyayı koyalım.
- Önce ortasındaki yağ ve pudra şekerini karıştıralım sonra çevresindeki unu da alarak hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamuru biraz zor toplanan bir hamur.
- Yağı yumuşayıp hamur toplanana kadar yoğurma işlemine devam edelim.
- Hamurumuzu uzun şekilde kesip kalın fitiller yapalım. Zor toplandığı gibi çabuk dağılan bir hamur. Elimizle yuvarlayarak düzgün şekil verelim.
- Yapmış olduğumuz fitillerin, üzerinin düz olması için, çok bastırmadan merdane ile geçelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 120 derecede ısıtılmış fırında 45 dakikadan sonra kürdan testi yapalım kolayca girmiyorsa pişmiş demektir.
- Dışı yumuşacık dağılan içi hafif sert harika bir lezzet afiyet olsun sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder