10 Mayıs 2022 Salı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tencereye alıp eritelim, üzerine kavrulmuş kadayıf, şeker ve cevizi ekleyip güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim
  • Ocaktan almaya yakın vanilya ve tereyağını ilave edip güzelce karıştıralım ve çırpma teli ya da mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Tatlıyı yapacağımız borcama ya da tepsiye kadayıflı harcımızın yarısını döküp, elimizle güzelce her yere yayalım ve üzerine muhallebimizi dökelim.
  • Üzerini düzeltip kalan kadayıflı harcımızın hepsini üzerine serpiştirip buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder