Fıstıklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 70 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı fıstık
Harcı için:
- 700 gram labne
- 1 paket krema
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi (Kokusu güzel olandan)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı toz fıstık
- 200 gram krema
- 180 gram beyaz çikolata
- Toz fıstık
Fıstıklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ve fıstıkla güzelce karıştırıp yağlı kağıt serili kalıba iyice bastırarak yerleştirelim.
- Kenarlarda açıklık kalmamasına özen gösterelim.
- Labneyi ve şekeri kaba alıp güzelce çırpalım.
- Kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip güzelce karıştıralım.
- Un, nişasta, fıstık, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştıralım.
- Bisküvilerin üzerine döküp önden ısıtılmış 180 derece fırında 50/55 dk pişirelim.
- Cheesecake pişince fırını kapatıp kapağını aralıklı olarak açıp yarım saat ılınmasını bekleyelim. Kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Güzelce eridikten sonra oda ısısına gelen cheescake üstüne döküp fıstık serpelim.
- 1 gece dolapta dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Üstü için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder