Nefis Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker (180 gram)
- Çeyrek su bardağı sıcak su
- 1 su bardağından biraz fazla un (160 gram)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (6 gram)
- 1 paket vanilya (5 gram)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt (keki ıslatmak için) (200 ml)
- 2 paket kremşanti (150 gram)
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Çikolata ganajı için:
- 1 paket krema (200 ml)
- 200 gram çikolata
- Yarım çay bardağı kadar parça fındık
Nefis Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Ortalama 3-4 dk yeterli olacaktır.
- Sonra sıcak suyu ekleyelim.
- Kuru malzemelerin tamamını da eleyerek ekleyelim.
- Son olarak tekrar çırpalım.
- Bu aşamada çok uzun süre çırpmayın ki kek harcının hacmi sönmesin.
- Çırpma işlemi bitince spatulayla toparlayalım ve içini yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcını alalım.
- Tezgaha birkaç defa vuralım ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca 15 dk kadar soğumaya bırakalım.
- Ardında her yerine sütü dağıtalım.
- Kek oda sıcaklığında soğurken kremşanti için 2 paket kremşanti ve sütü kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Ardından içerisine hindistan cevizini ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Kek tamamen soğuyunca üzerine kremşantiyi ekleyip dağıtabiliriz.
- Bu şekilde buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Ganajı için kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım ve sonra ocaktan alarak içine çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
- Ganaj da tamamen soğuyunca kremşantinin üzerine ekleyebilirsiniz.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim.
- Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün servis edebilirsiniz.
- Servis etmeden önce üzerini parça fındıkla süsledim. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim ✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Üzerini süslemek için
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder