Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından biraz fazla ılık su (250 ml)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı instant maya (5 gram)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un (480 gram) (videoda yanlışlıkla 5 su bardağı un demişim, pardon)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Çeyrek çay kaşığı kadar tuz
- 200 gram kadar kaşar peyniri
Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su, şeker ve instant mayayı alarak karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek tekrar karıştıralım ve unu ve tuzu ekleyelim.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Kıvam alınca elimizle yoğurabiliriz.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı. Nası olması gerektiğini videoda daha net görebilirsiniz.
- Üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katı büyüklüğüne gelinceye kadar mayalandım.
- Benim hamurum 40 dk da mayalandım.
- Mayalanan hamurun havasını alarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alalım.
- Elimizle hamuru genişletelim. 30 cm çapında genişletmemiz yeterli olur.
- Sonra üzerine bir bez örterek 15-20 dk tepsi mayası yapalım.
- Bu sırada sosu için bir kaseye zeytinyağı alalım.
- Üzerine ezdiğimiz ya da rendelediğimiz sarımsağı, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım, mayalanan hamuru pizza şeklinde dilimleyelim ve sosu fırçayla üzerine dağıtalım.
- Son olarak rendelediğimiz kaşarı da ekleyelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.
- Sıcakken tüketmenizi öneririm.
Yumuşacık lezzeti şahane oluyor 🤌 kesinlikle deneyin derim🤌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder