10 Mayıs 2022 Salı

Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi

 

Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz fazla ılık su (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı instant maya (5 gram)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un (480 gram) (videoda yanlışlıkla 5 su bardağı un demişim, pardon)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Çeyrek çay kaşığı kadar tuz
  • 200 gram kadar kaşar peyniri

    Nefis Sarımsaklı Kekikli Kaşarlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık su, şeker ve instant mayayı alarak karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek tekrar karıştıralım ve unu ve tuzu ekleyelim.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Kıvam alınca elimizle yoğurabiliriz.
  • Yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı. Nası olması gerektiğini videoda daha net görebilirsiniz.
  • Üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur iki katı büyüklüğüne gelinceye kadar mayalandım.
  • Benim hamurum 40 dk da mayalandım.
  • Mayalanan hamurun havasını alarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alalım.
  • Elimizle hamuru genişletelim.  30 cm çapında genişletmemiz yeterli olur.
  • Sonra üzerine bir bez örterek 15-20 dk tepsi mayası yapalım.
  • Bu sırada sosu için bir kaseye zeytinyağı alalım.
  • Üzerine ezdiğimiz ya da rendelediğimiz sarımsağı, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım, mayalanan hamuru pizza şeklinde dilimleyelim ve sosu fırçayla üzerine dağıtalım.
  • Son olarak rendelediğimiz kaşarı da ekleyelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.
  • Sıcakken tüketmenizi öneririm.
  • Yumuşacık lezzeti şahane oluyor 🤌 kesinlikle deneyin derim🤌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder