10 Mayıs 2022 Salı

Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi


 

Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (180 gram)
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 12 adet kremalı bisküvi Çikolata ganajı için:
    • Yarım paket krema (100 ml)
    • 100 gram çikolata (bitter ya da sütlü)
    • 1 çay bardağından biraz eksik parça fındık

      Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karışım homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
    • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
    • Kaynayınca ocağı kapatarak içine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştıralım.
    • İçerisine böldüğümüz bisküvileri de ekleyerek tekrar karıştıralım.
    • İçini ıslattığımız uygun bir kaba karışımı alalım.
    • Üzerini düzelterek oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
    • Diğer tarafta küçük bir kaba kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Sonra içine çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
    • Son olarak parça fındığı da ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Az önce hazırladığımız tatlımız da çikolata ganajımız da oda sıcaklığına gelince bu malzemeleri birleştirelim.
    • Ganajı tatlının üzerine ekleyip dağıtalım ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirelim.
    • Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz.
    • Dinlenen tatlımızı kaşıkla porsiyonlar alarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder