Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi
Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (180 gram)
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 12 adet kremalı bisküvi Çikolata ganajı için:
- Yarım paket krema (100 ml)
- 100 gram çikolata (bitter ya da sütlü)
- 1 çay bardağından biraz eksik parça fındık
Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karışım homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
- Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca ocağı kapatarak içine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştıralım.
- İçerisine böldüğümüz bisküvileri de ekleyerek tekrar karıştıralım.
- İçini ıslattığımız uygun bir kaba karışımı alalım.
- Üzerini düzelterek oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta küçük bir kaba kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Sonra içine çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak parça fındığı da ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Az önce hazırladığımız tatlımız da çikolata ganajımız da oda sıcaklığına gelince bu malzemeleri birleştirelim.
- Ganajı tatlının üzerine ekleyip dağıtalım ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirelim.
- Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz.
- Dinlenen tatlımızı kaşıkla porsiyonlar alarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder