11 Mayıs 2022 Çarşamba

Pamuk Açma Tarifi

 

Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 adet yaş maya
  • Aldığı kadar un

Hamurun açmak için

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ 

    Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz.
  • Tezgahı hafif unlayıp hamurumuzu merdane ile açıyoruz. Her yerine gelecek şekilde tereyağ sürüyoruz
  • Hamurun bir ucunu orta kısmına getirip katlıyoruz.
  • Üzerine tekrar yağ sürüyoruz hamurun diğer tarafını tekrar yağladığımız kısmının üzerine katlıyoruz.
  • Elimizle güzelce bastırarak hamuru bir birine özeleştiriyoruz.
  • İki parmak genişliğinde kesiyoruz kendi etrafında çevirerek iki ucunu birleştiriyoruz .
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder