Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
- 1 adet yaş maya
- Aldığı kadar un
Hamurun açmak için
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz.
- Tezgahı hafif unlayıp hamurumuzu merdane ile açıyoruz. Her yerine gelecek şekilde tereyağ sürüyoruz
- Hamurun bir ucunu orta kısmına getirip katlıyoruz.
- Üzerine tekrar yağ sürüyoruz hamurun diğer tarafını tekrar yağladığımız kısmının üzerine katlıyoruz.
- Elimizle güzelce bastırarak hamuru bir birine özeleştiriyoruz.
- İki parmak genişliğinde kesiyoruz kendi etrafında çevirerek iki ucunu birleştiriyoruz .
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder