19 Mayıs 2022 Perşembe

Pamuk Leopar Kek Tarifi

 

Pamuk Leopar Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk su bardağı un

    Pamuk Leopar Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Süt ,yoğurt, sıvı yağ ilave edin ve karıştırın .
  • En son elenmiş un ,kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyin karıştırın.
  • Hamuru üçe bölün bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao döküp karıştırın.
  • Diğerine 1 tatlı kaşığı kakao döküp karıştırın. Öteki sade olacak.
  • Sırasıyla üç kek hamurunu aynı yere dökücek şekilde kalına kaşık yardımıyla dökün.
  • Tüm hamurlar bitince de kekimizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.
  • Kürdan yardımıyla kontrol edip pişmiş kek soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder